Mari beri sokongan

15.12.13

Piramid dan Titik Pusaran

Di manakah Piramid ini?

Vortices adalah tempat tenaga yang tinggi di bumi. Tenaga bumi adalah disebabkan oleh medan elektromagnet. Penyelidikan NASA telah membuktikan bahawa bidang tenaga manusia sememangnya diselasi oleh 'Earth Waves' / 'Gelombang Bumi'. (Lihat bahagian Tenaga) Permukaan bumi adalah 'Hot Spots' tumpuan tenaga yang kita tahu sebagai vorteks-vorteks Bumi, ini dihubungkan oleh garis-garis ley. Satu barisan Ley adalah garis tenaga, ianya lebih penting daripada yang lain.

 


Pusaran bumi seakan-chakra dalam tubuh manusia. Terdapat 9 chakra utama dalam badan, mengira dua di atas kepala di dalam medan penglihatan etheric, yang biasanya tidak disebut. Terdapat beberapa chakra kecil di seluruh badan. (Lihat bahagian chakra) Arteri dalam tubuh manusia seakan-akan sungai-sungai dan laluan air Planet Bumi. Talian Ley adalah mirip kepada sistem tenaga / saraf dalam tubuh manusia.


Sistem Chakra Dalam Diri
 

Jumlah dari cakra diseluruh lapisan tubuh manusia seluruhnya ada 365 buah.Menurut ukuruan dan fungsinya,cakra-cakra ini dibagi menjadi 3 kelompok,yaitu:cakra utama,cakra biasa,dan cakra mini.

Tujuh cakra utama adalah:

1.Cakra Dasar.(muladhara) terletak diujung tulang ekor

2..Cakra Seks.(swadisthana)terletak di kelamin

3.Cakra Pusar.(manipuraka)terletak di pusar

4.Cakra Jantung.(ivishnu)terletak ditengah dada

5.Cakra tenggorokan.(vishuddhi)terletak ditengah tenggorokan,dibawah pita suara

6.Cakra Mata Ketiga.(ajna)terletak di antara kedua alis

7.Cakra Mahkota(sahasrara) terletak di ubun-ubun

Kundalini adalah kekuatan yang luar biasa dan tidak terbatas,tetapi  apabila tubuh fisik dan eterik seseorang belum cukup bersih untuk dapat menerima dan memanfaatkan energi kundalini secara benar,maka energi Kundalini mungkin berakibat negatif.

Cakra sebagai pusat energi amat penting dalam proses pembersihan dengan energi Kundalini.Cakra berfungsi sebagai pintu keluar-masuknya energi eterik dari berbagai lapisan tubuh.Dalam proses pembersihan oleh energi negatif akan dikeluarkan melalui cakra,setelah hambatan dan energi negatif keluar,ruang yang kosong harus diganti dengan energi positif yang ditarik masuk melalui cakra.


Walaupun pada tubuh banyak cakra,perhatian harus ditujukan pada 7 cakra utama.


 Vortices atau Pusaran


 Piramid Malaysia

Vortices atau Pusaran tidak patut dikelirukan dengan tapak-tapak purba seperti Stonehenge di UK atau piramid Mesir dan Yucatan, Mexico dan lain-lain dikenali sebagai tempat-tempat kuasa magnet dan rohani. Itu semua tidak semestinya vortices atau pusaran.

Pusaran tidak semestinya yang sama struktur, saiz atau pelupusan. Ianya boleh menjadi gunung berapi, gunung yang tinggi, air panas, deposit galian, di bawah lautan, gaung yang dalam, batuan batu, dan juga di padang pasir seperti Sinai dan Namib.

Banyak kuil-kuil suci dan gereja telah dibina berhampiran atau di atas pusaran kecil yang berkuasa. Sebagai contoh , Katedral Chartres di Perancis, beberapa kuil Maya dan Mesir , dan Istana Potala di Tibet.

Apabila retak kerak bumi ini sering menyebabkan ombak besar dan aktiviti gunung berapi. Apabila gempa bumi yang besar berlaku, kesannya dirasai bersama pada Ley Lines atau Garis ley ini . Sebagai contoh apabila gempa bumi berlaku di San Francisco ia boleh mewujudkan gempa bumi kecil bersama-sama barisan sejajar selama beratus-ratus batu. Jajaran tertentu adalah juga Major Ley Lines. Ley Lines bermula di Pergunungan Peru dan berakhir di Alaska , bagaimanapun garis jajaran itu berterusan di bawah laut Alaska.

Sebahagian daripada jejari ini adalah lebih kuat daripada yang lain, terdapat seolah-olah  darjah yang berbeza pada kekuatan ke pusaran . Tenaga boleh berputar melalui titik jejari dari pusaran pada frekuensi yang berbeza .


Video pendek ini di ambil oleh pasangan dari UK mengenai terdapatnya Piramid di Borneo

#sumber 1 kundalini cakra
 sumber 2 wake up project
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...