Mari beri sokongan

13.6.13

Pelajar US nyanyi Lagu Najwa Latif   Hari ni ronda-ronda dalam You Tube tgk terjumpa video ni. Rasa hebat jugak lah dorang ni, memilih untuk menyanyikankan lagu Najwa Latif bertajuk  Sahabat.  Dorang ni adalah sekumpulan pelajar dari American high school Chorus group from Chariho Regional High School, Rhode Island. 

Menurut uploader video tersebut iaitu Cik Najia,

"Cik Dowding bertanya kepada saya jika saya mempunyai sebarang lagu dari Malaysia yang saya boleh mengajar kepada Chorus Group. Lagu yang paling mudah dan bermakna yang saya boleh dapati adalah Sahabat oleh Najwa Latif. Jadi, saya membuat keputusan untuk mengajar mereka lagu itu! Ia adalah sukar bagi mereka pada mulanya, tetapi kemudian mereka membiasakan diri dengan bahasa dan segala-galanya menjadi lebih mudah. Kami tidak menyanyikan beberapa bahagian lagu kerana ia agak susah tanpa muzik dan saya tidak dapat mencari apa-apa kord piano untuk lagu ini. "

Dan dalam pada itu, mereka juga tahu maksud lagu ini kerana saya terjemahkan untuk mereka. Guru saya menangis sambil membaca makna lagu ini untuk kelas. Yang menunjukkan betapa kuatnya semangat yang ditunjukkkan Cik Dowding selama ini.
 
Tambahnya lagi, Ini adalah kelas yang menyeronokkan di mana dia juga mendapat sekumpulan pelajar yang bagus dan berbakat. Saya sangat suka kepada mereka. Terima kasih banyak kerana memberikan saya peluang untuk mengajar anda semua dengan lagu ini dan terima kasih banyak untuk pengalaman hebat seumur hidup saya!


Ermmm... Najwa Latif. Kamu hebat Cik Najwa!!!! Jom Kita saksikan video bawah ni.

Najwa Latif

Tahniah untuk awak Cik Najwa. 

Hebat!


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...