facebook

facebook

Mari beri sokongan

22.6.13

Ilusi yang Menakjubkan


Ke Arah manakah Keretapi ini Bergerak?


keretapi

Dari arah manakah Keretapi ini bergerak? Adakah ia bergerak memasuki terowong? Boleh jadi itu jawapannya dari pandangan anda tetapi sekiranya anda merenung lama sedikit, anda akan dapati pergerakannya telah sebaliknya.

Betol Ke Coklat ni?

coklat


Melalui animasi coklat ini , benar atau bohong? Pasti anda akan mengakui ianya pelik untuk melihat sesuatu yang nampak macam mudah tetapi begitu menakjubkan.

Siapa Peluk siapa sebenarnya ni?
 Ni juga gambar yang telah banyak diperkatakan di laman mukabuku.


peluk


 Gerakkan mata anda.
pelik

Gambar ni sebenarnya tak bergerak pun tapi bila anda gerakkan mata anda ia turut nampak bergerak.


Mata Melihat Anda atau Anda Melihat Mata.


kelihatan


Yana Mana Satu Di Hadapan?


bangunan


Terdapat burung yang tersembunyi di suatu tempat pada gambar di bawah ini dan berapa lamakah masa yang anda ambil untuk mencari burung yang terdapat pada gambar ini. Mari kita lihat berapa lama masa yang anda ambil untuk mencari burung tersebut. ... Sedia, ok carik sekarang!


pohon illusi


#sumber

 OK, komen ler....

15 comments:

Nao Mei said...

hahaha......pemikiran minda cik akak setakat termampu je...mata cik akak sakit bila tengok yang ujian mata tu....
cari gambar burung tu...cik akak pulang dengan kehampaan..hahaha

Zai Zaiman said...

hehehehehe... cari-cari jangan tak cari....

Harith Iskandar said...

yg coklat tu best..mcm mn boleh lebih pulak...ehehe

PeRdU cINta said...

usaha mesti berjaya..oh..berbintang mata..hehe..

Zai Zaiman said...

yer Harith, coklat tu memang pelik dan memang lebih bukan silap mate...

hehehe.. jangan sampai tumbang udah ler Perdu Cinta...

takder ker sape yg dah jumpe ngan burung yg tersembunyi tu...

Nikita Kimistri said...

Masha Allah.. mnarik sungguh pics ilusi ni. Suka sgt exercise mata ;)

Zai Zaiman said...

dapat tak carik burung kat pic yg last sekali tuu.... Cik Nikita

Aida Ismail said...

Dah tahu dah burung tu kat mana. Menyorok ye. Hehe~ Yang coklat tu serius tak dapat nak fikir dah. Haha~

Zai Zaiman said...

yess Aida, sy memang menanti komen dr Aida dan yakin anda ni seorang yg teliti dan selalu tajam dalam pandangan awak..

bab coklat tu sy pun maseh lagi dok berfikir sebb sy ade tgk video dia, lagi la pulak dia guna frame dan bile di buang yg lebih tu, keadaan coklat tu tetap same ngan saiz frame...

syahirah said...

memang ilusi betul. cuma tak paham yg mata tu

Aida Ismail said...

Haha~ actually saya dah pernah tengok yang coklat tu. Even guna cara yang sama berulang-ulang, coklat tu tetap akan lebih. Tapi saiz coklat akan mengecil la tapi susunan dia tak terkurang pun. Faham ke maksud saya? Dah lebih 20x saya ulang tengok gambar tu. Tapi tak dapat jawapan. Magic betul. Hahaha~

MaYa MustWany said...

hihihi suka tengok choc n train tuh..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

selesai follow....

Zai Zaiman said...

hai syahirah... yg mate tu, air dalam sinki di kelilingi bueh...

jangan penin sudah ler Maya...

tq leeza...

.::: Princess MOMOY :::. said...

simple tapi mencabar minda juga ni. sakit juga mata tengok bentuk yg mcm tribal tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...