facebook

facebook

Mari beri sokongan

23.6.13

FAKTA SEBENAR LELAKI

Lelaki
(bukan saya)


• 99.9% lelaki amat pandai masak kari…..tapi megi kari jerrrr.

• Lelaki kadang2 memang suka memasak….tapi amat malas nak
basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk…

• Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah… bukan
main bising lagi.

• Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju…pastu,
sambil isap rokok plak…

• Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur
goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap masin…

• Jika seorang lelaki yg rajin memasak, anda akan dapati gas
masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna
api yg kuat…cepat sikit masak.

• Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah
satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang
tersendiri…

• Dan lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak
oleh seorang lelaki..tetapi peng’komplen’ nombor satu jika
makanan itu di masak oleh wanita..


lelaki hebat

Antara sebab sebab lelaki memasak:
• Malas nak pegi kedai
• Hampir hampir pokai
• Nak menghabiskan stock makanan yang dah nak expired
• Mental theraphy
• Konon konon nak practice…nanti buleh amik hati pasangan
• Buang tebiat…

Walaupun begitu, chef chef terkemuka dunia masih terdiri daripada
kaum lelaki..

betul x??


bagus


# kredit to 1001

8 comments:

farah syamimi said...

setuju sangat sangat, my dad kalau masak memang macam tu. kalau boleh nak terbalik dapur tu -_-

Harith Iskandar said...

ade juge part2 yg sy xsetuju.tp ok lah tu janji lawak ehehe :)

azman/santai said...

hahahaha.. lawak tapi betul hahahaha

eita said...

memng betol sangat,..abang ipar saya klu memasak mcm tongkang pecah...tinggal mcam tu je

Nao Mei said...

hahaha....cik akak memang tak tahu masak pon..tak mahu kritik eh..hahaha...
tunggu cik akak pandai masak..baru cik akak boleh kata..hahaha

husnahazimah said...

haha. betul, tapi cincai boncai mana pun orang lelaki masak, kadang2 lagi sedap. haha

Nurul Farahizzati said...

hahaha.. adik lelaki saya terer goreng telur dadar dari saya.. sedap woo...

Aida Ismail said...

Haha~ betul la tu. Lelaki kalau masak memang rasa nak terbalik je dapur. Tapi diorang masak sedap! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...