Mari beri sokongan

31.5.13

Syukur atas Nikmatnya




Sesungguhnya mensyukuri nikmat juga menunjukkan tanda hampirnya dan kecintaan seseorang kepada Allah. Orang-orang yang bersyukur memiliki kesedaran dan kemampuan untuk melihat keindahan dan kenikmatan yang dikurniakan Allah.

 Tubuh manusia yg dijadikan Allah swt mempunyai 360 bahagian dan ianya dijadikan atas nama-nama Allah bermula dengan namanya As-Sobur. Nikmat-nikmat Allah ini seandainya dihitung terdapat sebanyak 18 000 nikmat yg terkandung pada diri kita. Oleh itu adalah wajib bagi kita mensyukuri atas nikmat-nikmat Allah yg dikurniakan kepada kita.

Sedar atau tidak manusia tidak terlepas dari menerima nikmat dan rahmat Allah SWT. Nikmat yang Allah kurniakan kepada manusia tidak terhitung banyaknya.Jelas dinyatakan dalam firman Allah yang bermaksud:

“ Dan jika kamu menghitung nikmat Allah,niscaya kamu tidak akan mampu menghitungnya.Sungguh Allah Maha Pengampun, Maha penyayang”
(surah Al-Nahl:18)

Meneliti kejadian dan kurniaan anggota badan utama pada tubuh manusia seperti kaki, tangan, perut, mulut, telinga, hidung dan mata, sudah cukup bagi kita membuat kesimpulan betapa berkuasa, agung dan murahnya Allah serta betapa lemah dan tidak berdayanya manusia. Anggota badan itu pula dijadikan Allah dengan rapi dan lengkap serta dapat bergerak dan berfungsi serentak pada waktu yang sama. Sambil melihat, kita dapat bercakap, mendengar, menghidu, berjalan dan sebagainya.

Lawan syukur ialah kufur. Seseorang yang menggunakan nikmat ini pada tempat bertentangan dengan tujuan penciptaannya, maka sebenarnya mengkufuri nikmat Allah yang telah dianugerahkan.

Orang yang bersyukur jiwanya akan menjadi semakin bersih. Dia akan bertambah dekat kepada Tuhan dan semakin sedar bahawa nikmat itu adalah kurniaan Illahi yang perlu dipergunakan untuk kebaikan sesama manusia.

Sesungguhnya bagi orang bersyukur maka nikmat yang diperolehinya semakin bertambah. Ini jelas dinyatakan Allah dengan firmanNya yang bermaksud:

"Jika kamu bersyukur maka Aku (Tuhan) akan menambah (nikmat) itu kepada kamu. Dan jika kamu ingkar maka sesungguhnya seksa Aku amat pedih." (Surah Ibrahim : ayat 7)

Dosa Meninggalkan Solat Fardhu :

1. Solat Subuh : satu kali meninggalkan akan dimasukkan ke dalam neraka selama 30 tahun yang sama dengan 60.000 tahun di dunia.

2. Solat Zuhur : satu kali meninggalkan dosanya sama dengan membunuh 1.000 orang umat islam.

3. Solat Ashar : satu kali meninggalkan dosanya sama dengan menutup/meruntuhkan ka’bah.

4. Solat Magrib : satu kali meninggalkan dosanya sama dengan berzina dengan orangtua.

5. Solat Isya : satu kali meninggalkan tidak akan di redhai Allah SWT tinggal di bumi atau di bawah langit serta makan dan minum dari nikmatnya.


6 Siksa di Dunia Orang yang Meninggalkan Solat Fardhu :

1. Allah SWT mengurangi keberkatan umurnya.

2. Allah SWT akan mempersulitkan rezekinya.

3. Allah SWT akan menghilangkan tanda/cahaya soleh dari raut wajahnya.

4. Orang yang meninggalkan solat tidak mempunyai tempat di dalam islam.

5. Amal kebaikan yang pernah dilakukannya tidak mendapatkan pahala dari Allah SWT.

6. Allah tidak akan mengabulkan doanya.


3 Siksa Orang yang Meninggalkan Solat Fardhu Ketika Menghadapi Sakratul Maut :
1. Orang yang meninggalkan solat akan menghadapi sakratul maut dalam keadaan hina.

2. Meninggal dalam keadaan yang sangat lapar.

3. Meninggal dalam keadaan yang sangat haus.


3 Siksa Orang yang Meninggalkan Solat Fardhu di Dalam Kubur :

1. Allah SWT akan menyempitkan kuburannya sesempit sempitnya.

2. Orang yang meninggalkan solat kuburannya akan sangat gelap (segelap-gelapnya).

3. Disiksa sampai hari kiamat tiba.


3 Siksa Orang yang Meninggalkan Solat Fardhu Ketika Bertemu Allah :

1. Orang yang meninggalkan solat di hari kiamat akan dibelenggu oleh malaikat.

2. Allah SWT tidak akan memandangnya dengan kasih sayang.

3. Allah SWT tidak akan mengampunkan dosa dosanya dan akan di azab sangat pedih di neraka.

Mengenai balasan bagi orang yang meninggalkan Solat Fardu:

“Rasulullah SAW, diperlihatkan pada suatu kaum yang membenturkan kepala mereka pada batu, Setiap kali benturan itu menyebabkan kepala pecah, kemudian ia kembali kepada keadaan semula dan mereka tidak terus berhenti melakukannya. Lalu Rasulullah bertanya: “Siapakah ini wahai Jibril”? Jibril menjawab: “Mereka ini orang yang berat kepalanya untuk menunaikan Solat fardhu”.

(Hadits Riwayat Tabrani, sanad shahih)



19.5.13

Makhluk Asing - Sejauh mana kebenarannya?


   Bila bercakap tentang UFO, perkataan ‘alien’ atau makhluk asing pasti dikaitkan sama. Soalannya sekarang, siapakah sebenarnya ‘alien’ itu?. Adakah ‘alien’ ini benar-benar datang dari planet lain, galaksi yang lain? Mengapa mereka digambarkan lebih bijak dari manusia dan memiliki teknologi yang amat hebat?




Kes aneh yg berlaku di Utara Arizona bukan sahaja kisah yang paling popular mengenai penculikan oleh makhluk asing, malah ia memberi pulangan yg menguntungkan si sebalik apa yg terjadi. Walton dan rakan-rakannya telah memandu pulang lewat pada satu malam melalui jalan tanah tiba-tiba mereka melihat cahaya aneh yang muncul di celah-celah pokok. Mereka mendekati arah sumber cahaya tersebut  dan mendapati satu objek cahaya yang  besar dalam bentuk berlian yang berseri-seri di ruang angkasa.

Walton mahu melihat sendiri lalu melangkah masuk ke dalam cahaya tersebut Sebaliknya, cahaya yang semakin kuat telah mengangkat Walton kira-kira tiga kaki sehingga dia tidak sedarkan diri. Kawan-kawannya yang melihat kejadian tersebut melarikan diri dalam ketakutan kemudian mereka memutuskan untuk kembali dan mendapatkan dia tetapi apa yang mereka cari tiada tanda-tanda mengenai rakan mereka.

Pada mulanya Polis mengesyaki hal tersebut sebagai perbuatan khianat , tetapi lima hari kemudian, Walton tiba-tiba muncul di stesen minyak di bandar lain lebih daripada 30 batu jauhnya. Dia teringat penculikan dan semasa berada dalam kapal tersebut sebelum dia pengsan dan bangun di stesen minyak itu. Sesetengah orang mula mengatakan bahawa cerita beliau di culik adalah rekaan semata. Cerita tersebut mula menjadi berita hangat di media sehingga membawa kepada jualan buku terbaik dan mendapat sambutan di dalam tayangan  filem, 'Fire In The Sky'.


# sumber

Di dalam sesi lain pula sebuah filem rencana berjudul "Sirius" dilancarkan di Hollywood pada 22 April (2013) ini. Dalam filem tersebut ia akan memaparkan bagaimana penggunaan teknologi tenagakuasa yang digunakan makhluk asing untuk mengembara jauh hingga tiba ke bumi.

Filem ini diusahakan oleh Steven Greer bekas doktor wad kecemasan yang masih lagi aktif mencari kebenaran mengenai kewujudan makhluk asing yang maklumatnya sering dinafikan pihak berkuasa dan filem ini merupakan satu lagi usaha beliau untuk mendedahkan fakta pelawat dari angkasa yang sering disembunyikan.

Filem ini merupakan usaha terbaru Greer bagi mendedahkan rahsia yang sering disembunyikan dari khalayak umum berkenaan makhluk asing dari angkasa lepas.

Pada tahun 1993, Greer memulakan Projek Pendedahan (The Disclosure Project) dengan matlamat agar pihak kerajaan mendedahkan maklumat dan pengetahuan tentang teknologi yang digunakan makhluk asing untuk mengembara dengan kenderaan yang mereka.

"Apa yang perlu difahami adalah makhluk asing bukan masalah utama, yang menjadi masalah ialah manusia dan kuasa syarikat-syarikat besar dan mereka yang menguasai bidang kewangan yang menyembunyikan kebenaran," menurut Greer dalam satu kenyataan yang divideokan.

# sumber

Adakah dunia ini hanya milik kita? Sekiranya difikirkan tentang penemuan UFO seperti yang didakwa, sudah tentu dunia ini bukan milik kita sahaja. Ini terbukti dengan beberapa penemuan UFO (Unidentified Flying Object) yang menggemparkan ramai penduduk dunia. Ramai yang menyedarinya dan juga ramai yang ingin mengetahui apakah yang sebenarnya yang sedang dilakukan oleh objek yang tidak dikenali ini. Namun ada sesetengah pihak merahsiakan perkara ini dengan pembohongan yang nyata.


Bentuk muka manusia dalam rajah ini terdapat pada planet Marikh. Sejauh mana kebenaran tentang makhluk di alam lain?

Alhamdulillahi Robbil 'Alamin. (Segala Puji Allah Tuhan Semesta Alam)

17.5.13

Auto Shut Down Pc



   Berjumpa lagi di dalam arena maya ini. Di dalam keghairahan melayari alam maya ini (ceywahhh), macam-macam perkara yg kita lihat dan tanpa di sedari kita ada kalanya terlepas sesuatu seperti temu janji, pergi kerja, lewat tido dan paling tak best sekali, pc ataupun laptop yg hendak kita gunapakai telah digunakan oleh orang lain, hehehe...

   Bukanlah sebab kita nak guna seorang, kadang tu kalo komputer kat umah untuk kegunaan umum, di salah gunakan oleh orang lain. Jadi pemantauan sangatlah perlu tetapi takan la asik nak jenguk jer orang lain atau pun yg dah berkeluarga nak tengok jer anak-anak buat apa dgn komputer yg dia tengah pakai.






Ok, jom kita belajar sikit tutorial ni supaya kita tidak terus leka melayari internet atau pun bermain game dan apa sajalah keja korang...


Bagaimana hendak Shut-Down komputer secara Auto


Langkah Permulaan

1) Tekan 'Windows Key + R'. (windows key adalah button yg ade gambar windows kat keyboard korang)
2) Taipkan CMD dan tekan Enter.



Shutdown komputer dalam masa yang tertentu.

Taip "shutdown -s -t 60" komputer anda akan ditutup selepas 60 saat. Selepas melakukan ini, mesej kiraan masa amaran akan dipaparkan. Arahan  -t  bermaksud masa (dalam kes ini adalah 60) yang mewakili bilangan saat selepas itu komputer akan ditutup.


Paparan Mesej sebelum penutupan

Taip shutdown -s -t 500 -c "komputer akan ditutup sebentar lagi" (dengan quote) maseh dalam Command Prompt kemudian tekan Enter . -c yang digunakan mewakili code ataupun dalam bahasa orang Melayu adalah 'kata-kata yg hendak disampaikan', untuk memberikan sebab penutupan yang akan dipaparkan dalam kotak dialog sebagai sebab. Ini boleh digunakan untuk memaparkan pelbagai mesej lucu ataupun tengah benggang ke haper ape laa.....


Hentikan Shutdow

Taip "shutdown -a" dan tekan Enter. Ini akan menghalang sistem daripada menutup jika masa untuk menutup belum mencapai kepada 0.

# paparan masa hanya boleh di baca mengikut kiraan saat, kalo nak tahu 1jam berapa saat pakai la kalkulator dalam komputer tu...

OK, tu ajer, selamat mencoba!


15.5.13

Jangan Bersedih

“ Maka apakah orang yang dijadikan (syaitan) menganggap baik pekerjaannya yang buruk lalu dia meyakini pekerjaan itu baik, (sama dengan orang yang tidak ditipu oleh syaitan)? maka sesungguhnya Allah menyesatkan siapa yang dikehendaki-Nya dan menunjuki siapa yang dikehendaki-Nya; maka janganlah dirimu binasa karena kesedihan terhadap mereka. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka perbuat.”

( Qs Fathir : 8 )



    Pada ayat di atas Allah subhanahu wa ta’ala melarang nabi-Nya untuk terlalu banyak memikirkan orang-orang kafir dan bersedih hati karena mereka tidak beriman. Karena sedih itu membahayakan kesehatan dan menyebabkan lemahnya badan, serta menghancurkan diri sendiri.  Pada saat yang sama, Allah juga menjelaskan kepada nabi-Nya bahwa kewajibannya hanyalah menyampaikan kebenaran, adapun taufiq dan hidayah itu hanya di tangan Allah swt. Allah-lah yang menyesatkan siapa saja yang dikehendaki-Nya dan memberikan hidayah kepada yang dikehendaki-Nya. Kalau begitu, kenapa harus bersedih hati dengan sikap mereka ?

Kesedihan Menurut Pakar Perubatan Barat

   Dalam sebuah penelitian sebagaimana dinukil dalam  myhealthnewsdaily.com, bahwa seseorang yang sedih karena kematian orang yang dicintai, pada 24 jam pertama dia akan mengalami peningkatan risiko serangan jantung sampai 21 kali. Dan selama minggu pertama resiko ini masih dalam level 8 kali di atas normal.  Dan meskipun resiko serangan jantung secara perlahan-lahan menurun dari waktu ke waktu, tetapi tetap tinggi paling tidak pun dalam satu bulan.

   Hal ini dikuatkan oleh Elizabeth Mostofsky, seorang ahli epidemiologi yang menyatakan  bahwa dukacita, kesedihan, kecemasan dan kemarahan terbukti dapat meningkatkan denyut jantung, tekanan darah, dan perubahan dalam darah yang membuatnya mungkin membeku, yang semuanya dapat menyebabkan serangan jantung.

   Di sisi lain kesedihan yang diiringi tangisan dapat menciptakan kelemahan fungsi di paru-paru dan dapat menghindarkan tenaga di seluruh tubuh, oleh karena itu kesedihan dapat mengganggu paru-paru dan menyebabkan gangguan pernafasan.

   Stres jangka panjang dan boleh membawa paparan kortisol (hormon stres) yang dapat menyebabkan jantungan, gugup, masalah metabolisme, masalah kekebalan tubuh dan lain-lainnya.

   Oleh itu, agar badan dan kesehatan kita tetap terjaga, hendaknya melakukan hal-hal di bawah ini :

    Jika tertimpa musibah, janganlah terlalu sedih yang berlebihan. Tetaplah sabar dan yakinlah bahwa dibalik musibah tersebut pasti ada hikmah dan pelajaran yang bisa diambil.

    Kalau ada masalah dalam diri kita, hendaknya jangan dipendam dalam hati, sebaiknya dibicarakan dengan orang-orang yang dekat dan boleh dipercayai membantu untuk menyelesaikan masalah tersebut.

    Carilah kegiatan yang bermanfaat bersama teman-teman atau orang lain, mudah-mudahan dapat melupakan hal-hal yang membuat anda sedih.

 Jadi, marilah kita semaikan budaya senyum, sepertimana Baginda Rasulullah saw pernah bersabda yg bermaksud,

Senyum kamu kepada saudara kamu adalah sedekah…
(Hadith Riwayat Tirmizi dan Abu Dzar)
































Hehehehe.... senyuman anda memang menawan tetapi jangan perasan la pulak yer.....

sumber: EraMuslim

14.5.13

iWatch @ Google Glass

Kecanggihan Era Teknologi Terkini.

   Kecanggihan teknologi hari ini membolehkan manusia bergerak dengan lebih pantas. Kemajuan dalam teknologi mudah alih membawa era baru jam tangan dan cermin mata. Kalau dahulu, jam tangan yang digunakan semata-mata untuk memberitahu masa dan cermin mata yang digunakan untuk melindungi mata daripada sinaran berbahaya matahari tetapi kini Apple dengan teknologi barunya telah mereka-cipta peranti baru bagi syarikat itu dengan memanggilnya iWatch.



 Welcome to a world through Glass
 iWatch atau juga dipanggil Google Glass ini dipakai seperti cermin mata dan cermin pada kacanya akan terkelihatan seperti skrin telefon bimbit. Dengan teknologi ini, si pemakai tidak lagi akan bersusah-payah untuk mengeluarkan dari poket sepertimana kita hari ini menyimpan telefon bimbit di dalam poket ataupun bag tangan bagi perempuan. Selain itu, dikatakan juga yang ianya mungkin boleh untuk memeriksa kadar jantung anda, e-mel, dan pemberitahuan media sosial menggunakan peranti ini. Ia mungkin akan dikeluarkan pada akhir tahun ini menurut Apple.

Google Glass, antara lainnya dikatakan sebagai peranti yang mempunyai kamera di dalamnya untuk mengambil gambar dan video. Peranti ini juga boleh diaktifkan menggunakan suara pengguna.

Kebanyakan pengguna telefon pintar mungkin akan bertukar kepada alat ini memandangkan mereka hanya mamakai dan tidak lagi perlu risau membuka seperti kadang-kalanya menyebabkan kelalaian seperti tertinggal atau pun keciciran. Dan bebas untuk bergerak, melakukan lebih banyak tugas dengan cekap walaupun ketika menggunakan alat ini.


 Alat ini juga akan dilengkapkan dengan mikrofon , fon telinga dan Kad SIM. Jika pengguna ingin paparan yang lebih baik, maka skrin yang lebih murah boleh disambungkan kepada peranti lain menggunakan Bluetooth atau Wi-Fi.

 Walau bagaimanapun, persoalan yang timbul adalah keupayaan Google Glass ini untuk menembusi pasaran kerana setakat ini pengguna masih lagi teragak-agak untuk memakai sesuatu di mata mereka. Sebagai contoh sepertimana cermin mata 3D. Seperti yang kita semua tahu, televisyen 3D masih bergelut untuk mencari tempatnya dalam setiap isi rumah. Beliau juga mempersoalkan jenis paparan yang akan digunakan kerana alat-alat ini tidak lagi dipegang  di tangan. 


sumber : Thedroidguy

 

  

Permainan Game akan nampak lebih Real.

 

  


Ok, kat sini ada disertakan movie terbaru.... jom download tapi subtitle cari sendiri ler....

Iron Man 3

13.5.13

Shaqzspixca First GiveAway (GA)



Dengan menyebut Nama Allah Yang Maha Pemurah Yang Maha Mengasihani

Apa lagi, jom kita ramai-ramai join GiveAway yg dianjurkan oleh Shaqzx. Sy Joinnnn... cepat hanya 30 orang sajer pernyertaan dan ade 10 hadiah tp sy kalo dpt pun sy bukan leh gune pun.. takper lahh.. bg jer kat orang tersayang... jom Hurry!





OK sy telah join Shaqzspixca First GiveAway. Di sini sy sudah copy n paste poster sebagaimana yg dikehendaki. Bukannya Excited dengan hadiah yg ditawarkan tapi saje suka-suka nk join GiveAway yg mencabar dan terpulanglah pd Tuan Empunya blog utk menilainya.

Hadiah-hadiah yg di tawarkan mungkin menarik bg kaum wanita tp kalo sy dpt pun, boleh jer bg kat orang tersayang, hehehehe....

Ok, jom kita tengaok apa hadiah yg ditawarkan.... ade 10 hadiah tuu......

HADIAH-HADIAH YANG BAKAL DIBAWA PULANG!
Pemenang pertama (1)
souvenir dari KOREA
Pemenang kedua (2)
set make-up
Pemenang ketiga (3)
set make-up
Pemenang Keempat (4)

miss rose lipstick..boleh pilih warna (1 only)
Pemenang kelima (5)

vit C supplement untuk 2 bulan
Pemenang keenam (6)
guess cap..boleh pilih design dan warna (1 only)
Pemenang ketujuh (7)

Lampu tidur
Pemenang kelapan (8)

gelas Coca-cola dari McD
Pemenang kesembilan (9)

Dvd spiders 3D
Pemenang kesepuluh (10)

passport cover..boleh pilih salah satu ( 1 only)

Jom ramai-ramai kite Join GiveAway dr Shaqzx.

Penyertaan terhad kepada 30 orang ajer, jom cepat!!!!!!!! 

Jimak dalam Islam




       Sebagai fitrah kemanusiaan, Islam tidak pernah memberangus hasrat seksual. Islam memberikan panduan lengkap agar seks bisa tetap dinikmati seorang muslim tanpa harus kehilangan ritme ibadahnya.

   Anjuran para ulama yang bersumber dari ungkapan Sayyidatina Aisyah binti Abu Bakar Shiddiq yang dinikahi Baginda Nabi pada bulan Syawwal. Baginda bersabda, “Sesungguhnya pernikahan di bulan Syawal itu penuh keberkahan dan mengandung banyak kebaikan.”

   Namun, untuk menggapai kebahagiaan sejati dalam rumah tangga tentu saja tidak cukup dengan menikah di bulan Syawal. Ada banyak hal yang perlu dipelajari dan diamalkan secara saksama oleh pasangan suami isteri agar meraih ketenteraman (sakinah), cinta (mawaddah) dan kasih sayang (rahmah), baik lahir maupun batin. Salah satunya –dan yang paling penting– adalah persoalan hubungan intim atau dalam bahasa fiqih disebut jima’.

   Sebagai salah tujuan dilaksanakannya nikah, hubungan intim –menurut Islam– termasuk salah satu ibadah yang sangat dianjurkan agama dan mengandung nilai pahala yang sangat besar. Karena jima’ dalam ikatan nikah adalah jalan halal yang disediakan Allah untuk melampiaskan hasrat biologis insani dan menyambung keturunan bani Adam di samping mengecapi dan mensyukuri kenikmatan yg telah diberikannya.

   Selain itu jima’ yang halal juga merupakan ibadah yang berpahala besar. Rasulullah SAW bersabda, “Dalam kemaluanmu itu ada sedekah.” Sahabat lalu bertanya, “Wahai Rasulullah, apakah kita mendapat pahala dengan menggauli isteri kita?.” Rasulullah menjawab, “Bukankah jika kalian menyalurkan nafsu di jalan yang haram akan berdosa? Maka begitu juga sebaliknya, bila disalurkan di jalan yang halal, kalian akan berpahala.” (HR. Bukhari, Abu Dawud dan Ibnu Khuzaimah)

Karena bertujuan mulia dan bernilai ibadah itu lah setiap hubungan seks dalam rumah tangga harus bertujuan dan dilakukan secara Islami, yakni sesuai dengan tuntunan Al-Quran dan sunah Rasulullah SAW.

   Hubungan intim, menurut Ibnu Qayyim Al-Jauzi dalam Ath-Thibbun Nabawi (Pengobatan ala Nabi), sesuai dengan petunjuk Rasulullah memiliki tiga tujuan: memelihara keturunan dan keberlangsungan umat manusia, mengeluarkan cairan yang bila mendekam di dalam tubuh akan berbahaya, dan meraih kenikmatan yang dianugerahkan Allah.

   Ulama salaf mengajarkan, “Seseorang hendaknya menjaga tiga hal pada dirinya: Jangan sampai tidak berjalan kaki, agar jika suatu saat harus melakukannya tidak akan mengalami kesulitan; Jangan sampai tidak makan, agar usus tidak menyempit; dan jangan sampai meninggalkan hubungan seks, karena air sumur saja bila tidak digunakan akan kering sendiri.

Wajahnya Muram

   Muhammad bin Zakariya menambahkan, “Barangsiapa yang tidak bersetubuh dalam waktu lama, kekuatan organ tubuhnya akan melemah, syarafnya akan menegang dan pembuluh darahnya akan tersumbat. Saya juga melihat orang yang sengaja tidak melakukan jima’ dengan niat membujang, tubuhnya menjadi dingin dan wajahnya muram.”

Sedangkan di antara manfaat bersetubuh dalam pernikahan, menurut Ibnu Qayyim, adalah terjaganya pandangan mata dan kesucian diri serta hati dari perbuatan haram. Jima’ juga bermanfaat terhadap kesehatan psikis pelakunya, melalui kenikmatan tiada tara yang dihasilkannya.

   Puncak kenikmatan bersetubuh tersebut dinamakan orgasme atau faragh. Meskipun tidak semua hubungan seks pasti berujung faragh, tetapi upaya optimal pencapaian faragh yang adil hukumnya wajib. Yang dimaksud faragh yang adil adalah orgasme yang bisa dirasakan oleh kedua belah pihak, yakni suami dan isteri. Mengapa wajib? Karena faragh bersama merupakan salah satu unsur penting dalam mencapai tujuan pernikahan yakni sakinah, mawaddah dan rahmah. Ketidakpuasan salah satu pihak dalam jima’, jika dibiarkan berlarut-larut, dikhawatirkan akan mendatangkan madharat yang lebih besar, yakni perselingkuhan. Maka, sesuai dengan prinsip dasar islam, la dharar wa la dhirar (tidak berbahaya dan membahayakan), segala upaya mencegah hal-hal yang membahayakan pernikahan yang sah hukumnya juga wajib.

   Namun, kepuasan yang wajib diupayakan dalam jima’ adalah kepuasan yang berada dalam batas kewajaran manusia, adat dan agama. Tidak dibenarkan menggunakan dalih meraih kepuasan untuk melakukan praktik-praktik seks menyimpang, seperti sodomi (liwat) yang telah terbukti berbahaya. Atau penggunaan kekerasaan dalam aktivitas seks (mashokisme), baik secara fisik maupun mental, di mana kebelakangan ini kerap terjadi. Maka, sesuai dengan kaidah ushul fiqih “ma la yatimmul wajibu illa bihi fahuwa wajibun” (sesuatu yang menjadi syarat kesempurnaan perkara wajib, hukumnya juga wajib), mengenal dan mempelajari unsur-unsur yang boleh mengantarkan jima’ kepada faragh juga hukumnya wajib.

   Bagi kaum laki-laki, tanda tercapainya faragh sangat jelas yakni ketika jima’ sudah mencapai fasa ejakulasi atau keluar mani. Namun tidak demikian halnya dengan kaum hawa’ yang kebanyakan berbagai cara “terlambat panas”, atau –bahkan— tidak mudah panas. Untuk itulah diperlukan berbagai strategi mempercepatnya.

Dan, salah satu unsur terpenting dari strategi pencapaian faragh adalah pendahuluan atau pemanasan yang dalam bahasa asing disebut foreplay (isti’adah). Pemanasan yang cukup dan akurat, menurut para pakar seksologi, akan mempercepat wanita mencapai faragh.

Karena dianggap amat penting, pemanasan sebelum berjima’ juga diperintahkan Rasulullah SAW. Beliau bersabda, “Janganlah salah seorang di antara kalian menggauli isterinya seperti binatang. Hendaklah ia terlebih dahulu memberikan pendahuluan, yakni ciuman dan cumbu rayu.” (HR. At-Tirmidzi).

Ciuman dalam hadits diatas tentu saja dalam makna yang sebenarnya. Bahkan, Rasulullah SAW, diceritakan dalam Sunan Abu Dawud, mencium bibir Aisyah dan mengulum lidahnya. Dua hadits tersebut sekaligus mendudukan ciuman antara suami isteri sebagai sebuah kesunahan sebelum berjima’. Ketika Jabir menikahi seorang janda, Rasulullah bertanya kepadanya, “Mengapa engkau tidak menikahi seorang gadis sehingga kalian bisa saling bercanda ria? …yang dapat saling mengigit bibir denganmu.” HR. Bukhari (nomor 5079) dan Muslim (II:1087).

Bau Mulut

   Pasangan suami isteri hendaknya sangat memperhatikan segala unsur yang menyempurnakan fasa ciuman. Baik dengan menguasai teknik dan trik berciuman yang baik, maupun kebersihan dan kesehatan organ tubuh yang akan dipakai berciuman. Karena bisa jadi, bukannya menaikkan suhu jima’, bau mulut yang tidak segar justru akan menurunkan semangat dan hasrat pasangan. Sedangkan rayuan yang dimaksud di atas adalah semua ucapan yang dapat memikat pasangan, menambah kemesraan dan merangsang gairah berjima’. Dalam istilah fiqih kalimat-kalimat rayuan yang merangsang disebut rafats, yang tentu saja haram diucapkan kepada selain isterinya.


Selain ciuman dan rayuan, unsur penting lain dalam pemanasan adalah sentuhan mesra. Bagi pasangan suami istri, seluruh bagian tubuh adalah objek yang halal untuk disentuh, termasuk kemaluan. Terlebih jika dimaksudkan sebagai penyemangat jima’. Demikian Ibnu Taymiyyah berpendapat.

   Syaikh Nashirudin Al-Albani, mengutip perkataan Ibnu Urwah Al-Hanbali dalam kitabnya yang masih berbentuk manuskrip, Al-Kawakbu Ad-Durari, “Diperbolehkan bagi suami isteri untuk melihat dan meraba seluruh lekuk tubuh pasangannya, termasuk kemaluan. Karena kemaluan merupakan bahagian tubuh yang boleh dinikmati dalam bercumbu, tentu boleh pula dilihat dan diraba. Diambil dari pandangan Imam Malik dan ulama lainnya.”

Berkat kebesaran Allah, setiap bahagian tubuh manusia memiliki kepekaan dan rasa yang berbeda saat disentuh atau dipandangi. Maka, untuk menambah kualiti jima’, suami isteri diperbolehkan pula menanggalkan seluruh pakaiannya. Dari Aisyah RA, ia menceritakan, “Aku pernah mandi bersama Rasulullah dalam satu bejana…” (HR. Bukhari dan Muslim).

Untuk mendapatkan hasil sentuhan yang optimal, sebaiknya suami isteri mengetahui dengan baik titik-titik yang mudah membangkitkan ghairah pasangan masing-masing. Maka diperlukan sebuah komunikasi terbuka dan santai antara pasangan suami isteri, untuk menemukan titik-titik tersebut, agar menghasilkan kesan yang maksima ketika berjima’.

   Diperbolehkan bagi pasangan suami isteri yang tengah berjima’ untuk mendesah. Karena desahan adalah sebahagian dari meningkatkan ghairah. Imam As-Suyuthi meriwayatkan, ada seorang qadhi yang menggauli isterinya. Tiba-tiba sang isteri meliuk dan mendesah. Sang qadhi pun menegurnya. Namun tatkala keesokan harinya sang qadhi mendatangi isterinya ia justru berkata, “Lakukan seperti yang kelmarin.”

   Satu hal lagi yang menambah kenikmatan dalam hubungan intim suami isteri, yaitu posisi bersetubuh. Kebetulan Islam sendiri memberikan kebebasan seluas-luasnya kepada pemeluknya untuk mencuba berbagai variasi posisi dalam berhubungan seks. Satu-satunya ketentuan yang diatur syariat hanyalah, semua posisi seks itu tetap dilakukan pada satu jalan, yaitu farji. Bukan yang lainnya. Allah SWT berfirman, “Isteri-isterimu adalah tempat bercucuk tanam, datangilah ia dari arah manapun yang kalian kehendaki.” QS. Al-Baqarah (2:223).

Posisi Ijba’

      Menurut ahli tafsir, ayat ini turun sehubungan dengan kejadian di Madinah. Suatu ketika beberapa wanita Madinah yang menikah dengan kaum muhajirin mengadu kepada Rasulullah SAW, karena suami-suami mereka ingin melakukan hubungan seks dalam posisi ijba’ atau tajbiyah.

Ijba adalah posisi seks dimana lelaki mendatangi farji perempuan dari arah belakang. Yang menjadi persoalan, para wanita Madinah itu pernah mendengar perempuan-perempuan Yahudi mengatakan, barangsiapa yang berjima’ dengan cara ijba’ maka anaknya kelak akan bermata juling. Lalu turunlah ayat tersebut.

Terkait dengan ayat 233 Surah Al-Baqarah itu Imam Nawawi menjelaskan, “Ayat tersebut menunjukan diperbolehkannya menyetubuhi wanita dari depan atau belakang, dengan cara menindih atau bertelungkup. Adapun menyetubuhi melalui dubur tidak diperbolehkan, karena itu bukan lokasi bercucuk tanam.” Bercucuk tanam yang dimaksud adalah berketurunan.

Muhammad Syamsul Haqqil Azhim Abadi dalam ‘Aunul Ma’bud menambahkan, “Kata ladang (hartsun) yang disebut dalam Al-Quran menunjukkan, wanita boleh digauli dengan cara apapun : berbaring, berdiri atau duduk, dan menghadap atau membelakangi..”

Demikianlah, Islam, sebagai agama rahmatan lil ‘alamin, lagi-lagi terbukti memiliki ajaran yang sangat lengkap dan saksama dalam membimbing umatnya mengarungi samudera kehidupan. Semua sisi dan potensi kehidupan dikupas serta diberi tuntunan yang terperinci, agar umatnya dapat bersyariat dalam menjalani fitrah kemanusiannya.

 (Kang Iftah. Sumber : Sutra Ungu, Panduan Berhubungan Intim Dalam Perspektif Islam, karya Abu Umar Baasyir) melalui sebuah blog,)

9.5.13

Minyak Lintah ( khas utk lelaki )






Pati Minyak Lintah


HARGA : RM70.00 ( termasuk bayaran Pos)

PATI Minyak lintah asli keluaran Tok Wan MERBAU PULAS daripada utara semenanjung memang terkenal sebagai minyak yang betul betul power untuk membesar,menguat dan memanjangkan alat sulit lelaki sehingga mencecah ??? inci dan lebih jika diurut pada alat sulit lelaki.

Kelebihan PATI Minyak Lintah Asli Tok Wan

Memanjangkan senjata kelakian sehingga tahap yang diingini.
Bertahan lebih lama semasa bersama dengan pasangan anda.
Memulihkan 6,666 urat kemaluan.
Melancarkan pancutan air mani .
Menambahkan nikmat dalam persetubuhan.
Memulihkan keanjalan urat saluran kencing dan urat saluran air mani.
Membahagiakan isteri anda.


Cara-cara penggunaannya di sini

#Berminat sila sms ke 0134470287 utk membuat tempahan @ email me zaim702@gmail.com. Tqvm.

8.5.13

Adab pengurusan pelanggan cara Nabi Muhammad




Jarang kita dengar sifat keusahawanan atau ciri-ciri perniagaan Nabi Muhammad.
Baginda sudah mula berniaga sejak berumur 12 tahun. Di bawah jagaan Abu Talib as, Nabi Muhammad saw telah mula mengikut Abdul Talib as berniaga sehingga ke Syria. Abdul Talib adalah mentor perniagaan kepada Nabi Muhammad ketika muda.

Dan Nabi Muhammad merupakan ahli perniagaan yang hebat. Pada suatu ketika, di waktu berniaga, Nabi Muhammad telah memperoleh keuntungan lebih dari usahawan-usahawan lain dalam rombongan yang sama. Oleh kerana kehebatan Nabi Muhammad saw dalam perniagaan, Baginda berjumpa dengan isterinya, Siti Khadijah (yang juga seorang usahawan unggul) ketika berumur 25 tahun.

Rasulullah pernah bersabda tentang pemilikan harta:

“Harta itu merupakan kekayaan terpuji TETAPI hanya bagi orang yang soleh, kerana orang yang soleh akan menggunakan hartanya secara bijaksana, tidak dikotori rasa angkuh yang menghilangkan keberkatan dari Allah.”

Berniaga Mengikut Sunnah
 
Perniagaan mengikut sunnah junjungan besar Rasullullah SAW adalah perkara yang perlu diikuti oleh kita semua sebagai seorang peniaga muslim. Rasulullah dahulu ketika berniaga, tidak pernah menyakiti hati peniaga lain dan tidak pernah pula berlaku kurang jujur dengan pelanggan. Hal ini diakui oleh mereka yang pernah berurusan dengan baginda SAW sebelum baginda diangkat menjadi rasul lagi.

Dalam satu peristiwa, seorang peniaga bernama Saib bin Ali Saib datang menemui Rasulullah SAW. Melihat Saib datang, Nabi Muhammad berkata, “Mari, mari. Selamat datang saudara saya, dan rakan niaga saya yang tidak pernah bertengkar,” kata Nabi Muhammad.
Saib membalas dengan berkata, “Kita tidak pernah bertengkar sebab tuan peniaga yang sentiasa lurus dan tepat dengan kiraan.” Kisah ini saya petik daripada buku “Cerita Motivasi Untuk Pemimpin” keluaran PTS.

Saya terkenang kembali kata-kata seorang tokoh perniagaan yang berjaya ketika beliau menyampaikan syarahan berkenaan perniagaan beliau, dan salah satu perkara yang dinyatakan oleh beliau berkait dengan teknik Rasulullah berniaga.

Ketika baginda berniaga, baginda menyatakan harga modal yang diperoleh kepada bakal pembeli. Kemudian, baginda menyatakan pula harga jual kepada bakal pelanggan tersebut. Ini merupakan satu contoh perlakuan terpuji Rasulullah yang perlu kita ikuti ketika hendak berniaga.

“Dari Anas Radiallahuanhu berkata Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam : Barangsiapa yang merasa penat kerana bekerja untuk mencari rezeki yang halal, nescaya terampun segala dosanya”.(Riwayat Al-Imam As-Suyuti)

Sentiasa Senyum

Satu lagi daya penarik yang luar biasa yang telah menarik para pembeli untuk mendekati barang-barang Nabi ialah sikap dan wajah Baginda semasa berjualan itu. Selaku seorang insan yang sedia dijadikan Allah berwajah kacak menawan dan gemar melemparkan senyuman kepada orang, maka Nabi telah menggunakan kelebihan yang dikurniakan oleh Allah kepada Baginda itu. Dengan wajah yang manis dan menawan dihiasi pula dengan senyuman yang manis, pastilah keindahan dan keelokan yang terpancar di wajah seseorang itu semakin bertambah. Walaupun tutur kata tidak seberapa , tetapi para pelanggan tetap menggemari orang yang berwajah manis dan selalu memberi senyuman kepada orang.

Lemah Lembut

Baginda Rasulullah SAW sentiasa mengamalkan sikap baik hati dan lemah lembut ketika menjalankan perniagaan. Jabir telah meriwayatkan bahawa Rasulullah telah bersabda yang bermaksud: “Allah SWT mencucuri rahmat kepada orang yang berbuat baik ketika ia berjual, ketika ia membeli dan ketika ia membuat tuntutan.”

Bukan Mengejar Harta Semata-mata

Nabi Muhammad SAW bekerja keras mencari penghidupan yang halal. Baginda menjalankan perniagaan bukan sahaja untuk menyara kehidupan Baginda tetapi juga untuk mengukuhkan potensi Baginda agar orang yang kaya tampil ke hadapan untuk menghulur modal mereka untuk digunakan oleh Baginda bagi tujuan perniagaan.

Muamalah seperti ini amat digalakkan oleh Islam kerana terdapatnya unsur bantu membantu di kalangan mereka yang berada dan tidak berada. Firman Allah SWT dalam surah Al Ma’idah ayat 2: Bermaksud: “Dan hendaklah kamu bantu membantu dalam perkara-perkara kebaikan dan taqwa dan janganlah kamu sekali-kali bantu membantu dalam perkara-perkara kejahatan dan permusuhan.”

Berkata Benar dan Berlaku Jujur

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi). Dalam konteks ini, kejujuran ditekankan kerana kejujuran merupakan antara elemen terpenting dalam perniagaan.
Ketika kita berbnicang mengenai perniagaan seorang muslim, kita sebenarnya sedang membincangkan satu konsep perniagaan yang membangunkan hubungan kepercayaan di antara peniaga dan pelanggan, dan piawaian ini tidak boleh dicapai dengan adanya dusta dan penipuan.

Pada suatu hari, Nabi Muhammad berjalan-jalan di kawasan pasar bandar Madinah. Baginda lalu di hadapan seorang peniaga yang menjual buah-buahan yang dilonggok-longgokkan.
Rasulullah memeriksa buah-buahan itu dengan memasukkan tangannya ke dalam satu longgokan.

Kemudian Nabi Muhammad menarik tangannya keluar dan menunjukkan jarinya yang basah kepada peniaga itu.

“Apa ini saudara ?” tanya Nabi Muhammad. “Terkena hujan, tuan,” kata peniaga itu.

“Mengapa saudara tidak letakkan buah-buahan yang basah itu di sebelah atas supaya orang dapat melihatnya ?” kata Nabi Muhammad. Kemudian baginda berkata lagi, “Barang siapa menipu, dia bukan pengikut saya.”

Tidak Pernah Berdebat

Rasulullah dahulu ketika berniaga, tidak pernah menyakiti hati peniaga lain. Hal ini diakui oleh mereka yang pernah berurusan dengan Baginda SAW sebelum Baginda diangkat menjadi rasul lagi. Dalam satu peristiwa, seorang peniaga bernama Saib bin Ali Saib datang menemui Rasulullah SAW. Melihat Saib datang, Rasulullah berkata, “Mari, mari. Selamat datang saudara saya, dan rakan niaga saya yang tidak pernah bertengkar,” kata Rasulullah . Saib membalas dengan berkata, “Kita tidak pernah bertengkar sebab tuan peniaga yang sentiasa lurus dan tepat dengan kiraan.”
 Taaruf
 
Taaruf bermaksud kenal-mengenali. Sebagai peniaga mesti kenal dengan pelanggan kita. Bukan kenal secara peribadi seperti apa hobi dia, suka makan apa dan lain-lain. Tetapi kenal disini bermaksud anda tahu siapa pelanggan anda dan apa masalahnya. Tugas seorang usahawan ialah untuk menyelesaikan masalah itu.

Misalnya ada seseorang datang ke kedai anda. Dia tak cakap apa, anda ataupun pekerja anda pun tidak bertanya. Akhirnya, pelanggan tersebut keluar begitu sahaja. Rugi bukan? Jadi di sini, anda kena bertindak untuk ‘kenal’ dengan setiap prospek, agar anda tahu apa yang dia perlukan, dan anda dapat bantu dia. Misalnya orang yang masuk tadi, cuba anda sapa dengan ayat seperti “ Selamat datang cik, kami ada sediakan ….. apa yang boleh saya bantu cik?”. Sedap bunyinya, daripada nak window shopping, terus ter’sangkut’ pelanggan tersebut!

 Tafahum
 
Maksudnya memahami. Sesudah berkenalan, senanglah untuk anda fahami dan bantu. Contohnya, pelanggan tadi berkata “saya ni selalu sakit bahu, penat bekerja lah katakan, sudah penat di pejabat, kerja di rumah bertimbun-timbun lagi, jadi saya nak cari plaster atau minyak yang boleh legakan otot di bahagian bahu saya”. Masalahnya anda sudah tahu. Sakit bahu. Untuk lebih memahami, anda kena lebih banyak berbual dan bertanya. Sejak bila sakit bahu? Adakah dia benar-benar sakit bahu atau sakit hati dengan perangai suami yang tidak membantu langsung? Sakit bahu amat kronik atau sengal-sengal biasa sahaja, dan sebagainya. Komunikasi dua hala akan membantu kita untuk memahami pelanggan kita. Tetapi jangan sampai terlebih Tanya, nanti sakit hati pula pelanggan tersebut.

Takaful
 
Takaful bermaksud saling membantu. Inilah objektif selepas melalui taaruf dan tahafum. Anda bantu pelanggan untuk selesaikan masalahnya, dan pelanggan tersebut bantu anda untuk close sale pada hari itu. Semudah 1,2,3, kan?

Pemasaran yang efektif

Aktiviti pemasaran adalah umpama jampi bagi sesebuah perniagaan. Ia dapat menarik ramai pelanggan dalam masa yang singkat sahaja, jika kena pada caranya.

Pertama, cari kumpulan sasaran. Misalnya, menjual ais krim kepada orang Eskimo adalah perbuatan yang sukar. Menjual ais krim kepada pengembara yang sesat di Gurun Sahara adalah perbuatan yang mudah. Malah dia sanggup membayar RM20 bagi ais krim yang modalnya cuma 20 sen.

Kedua, semasa membuat promosi, fokus pada bagaimana anda dapat bantu pelanggan. Tekankan keuntungan pada pihak pelanggan sebagai kesan setelah mereka mendapatkan produk atau perkhidmatan anda. Kurangkan fokus pada kelebihan produk. Fokus bahawa prospek akan lebih baik, hebat, sihat, bergaya, berkuasa, kaya dan berpengaruh jika memilih produk atau perkhidmatan anda.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...