facebook

facebook

Mari beri sokongan

22.11.11

Simple Flash Header

Assalamualaikum semua.. semoga sehat-sehat selalu dan bertambah manis semuanya yer....

Setiap masa setiap detik yg di lalui,
amatlah rugi seandainya masa itu berlalu pergi,
masa demi masa,
hari berganti hari,
bulan bersilih ganti,
sedar tetapi tak disedari,
tahun baru sedang menanti,
ku bangun pagi,
bersyukur pada ilahi,
kerana maseh lagi aku di sini,
di beri peluang utk hidup lagi,
semoga ianya menjadi erti,
bagi kita yg bernama manusia,
bagi kita mengenal Dia yg Esa,
kerana Dia kita di sini,
dan kepada Dia kita kembali...

Begitulah sedikit kata-kata pembuka bicara, sama-sama kita berdoa semoga Negara kita dalam Aman dan Damai...

Ok lah, sebenarnya belom lagi kepada tajuk entry kali ini, tu semua hanya sebagai muqadimah supaya kita saling ingat mengingati yer...

Berbalik kepada title entry kali ni, iaitu 'Flash',  sy ada buat beberapa design yg simple, saja jer utk meluangkan masa sebb dah lama dah tinggalkan 'Flash' ni, so banyak yg dah lupe, ni baru ler nak berjinak-jinak balik ngan Flash ni, jadi adalah sikit hasilnya utk nak share ngan kenkawan, sape nak amek ler....

P/S: sample 1 and 2...
















Negara Tumpah Darahku





OK cara untuk memasukkan banner ini mudah jer...
buat macam biasa, pegi ke 'Add Widget' dan amek 'HTML/Java Script..
Pehtu copy jer kod atas tu n paste... kalo nak bubuh kat side bar leh jer adjust 'width' dan 'height' kat dalam koding tu.. k try ler...
selamat mencube...


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...