Mari beri sokongan

18.10.11

Mari menonton 'Real Steel'
Movie terbaru dari DreamWorks yg dibintangi watak utamanya oleh Hugh Jackman (Wolverine-X men), Evangeline Lily (Lost) dan Dakota Goyo (Resurrecting Champ). Shawn Levy merupakan pengarah cerita ini yg bertajuk "Real Steel".

Berdasarkan cerita pendek  pada tahun 1956 oleh Richard Matheson dan liriknya di tulis semula oleh Leslie Bohem dan John Gatins adalah mengisahkan 
sukan tinju berteknologi tinggi pada tahun 2020, bintang Hugh Jackman sebagai Kenton Charlie yg telah mendapat pampasan wang apabila menyerahkan hak penjagaan anaknya selepas kematian bekas isterinya kepada kakak iparnya yg berjumlah US50,000.Dia kemudian mempertaruhkan wang tersebut dengan mempertandingkan robot yg baru di beli bernama "Noisy Boy" tetapi ianya membawa kepada kekalahan kepada robot 2000-paun, setinggi 8 kaki bernama "Midas".  
 Noisy Boy

 Midas

Selepas kekalahan itu Charlie tidak lagi punyai apa2 melainkan hutang ttp maseh bernasib baik kerana mempunyai seorang anak yg begitu cerdik yg di bawanya bersama ketika perlawanan setelah kakak iparnya menangguhkan penjagaan kerana pergi bercuti.


Sekembalinya dr perlawanan yg mengalahkan Robot Noisy Boy, mereka bercadang utk mencuri peralatan robot di tempat pembuangan besi robot dan ini membawa kepada penemuan robot yg telah lama yg di jumpai oleh anaknya Max (Dakota Goyo). Max dan Charlie berusaha untuk membina dan melatih pencabar kejohanan. Sebagai kepentingan dalam arena tinju robot kejam dan ini tidak menghalang kebangkitan semula Charlie dan Max, terhadap segala kemungkinan, mendapatkan satu pukulan robot di dalam arena tinju kejam ini kembali semula. Maka munculah robot usang mereka dari generasi kedua iaitu bernama "Atom".

Dari sini lah bermula babak-babak yg menyentuh perasaan apabila mereka saling tidak sependapat dalam memajukan robot yg telah usang ini sehinggakan pada suatu ketika Charlie dengan sikap tergopoh-gapah mahu menjualkan saja Atom utk dijadikan bahan belasahan robot ganas iaitu "Zues".

Zeus

Dakota Goyo


Selamat menonton kat panggung yer....

Download full Movie

Real Steel
 
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...