Mari beri sokongan

21.6.11

Jalan-jalan ke Kedah.

Masa berlalu begitu pantas dan sudah masuk ke pertengahan tahun dan sudah hampir sampai ke bulan Islam di mana Umat yg mengaku beragama Islam akan menunaikan ibadah puasa tak lama lagik.

Dalam begitu pantas masa berlalu, berkesempatan jugak aku pegi meronda, kali ni pegi ke Daerah Sik, Kedah. Tempat ni yg sedang dalam pembangunan sebagai tempat perlancongan berdekatan dengan Empangan Beris. Di sini juga terdapat Ladang Anggur di sebelah Utara. Kawasan ladang ini di terletak di dalam kawan tertutup (maksudnya berbumbung) bagi menyesuaikan penanaman anggur cuaca panas.

Di sebabkan ada kalangan pengunjung yg tidak bertanggungjawab ketika melawat ladang ini jadi pihak pengurusan telah mengenakan bayaran sebanyak rm3 bagi sesiapa yg ingin melihat atau memasuki kawasan penanaman anggur ini.

Bagi sesiapa yg ada berhasrat utk berkunjung ke tempat ini, cara mudah untuk sampai ke sini adalah dengan mengikuti Highway PLUS dan keluar melalui Tol Gurun. Setelah itu bolehla mengambil jalan menuju ke Pekan Sik. Melalui jalan ini tidaklah susah sebab jalan dia berterusan sehinggalah melepasi pekan Sik dan akan sampai ke kampung Telaga Batu dan di situ sudah ada papan tanda menunjukkan ladang Anggur ini.


kawasan dalam ladang anggur

 Buah anggur yg belum cukup masak.

 Buah Anggur yg sudah boleh di petik.

Pokok yg lebat buahnya.

 macam kat negara sejuk plak.



 Lepas ja pegi meronda kat Ladang Anngur ni, destinasi seterusnya kami pergi pulak kat Lata Bayu, di daerah Baling, mandi-mandi bg sejuk badan skit.. besttttt tuuuuu.....


 Limpahan air terjun yg menyamankan






Best tuuuuuuuuu.............

12.6.11

Link Blogger Tanah Melayu mengikut negeri



Aku hinggatkan bile klik jer link Abe Terer ni terus jer leh masuk link haku, ghupernye dia soh haku wat entry ni... ni hah aku dah jawab, semoge kau berbahagia la nu...

Kalo Encik Abe Terer dah nengok entili ni, buh la name belog haku 'Zaidisign' dan di bawah bendeler Pulau Pinang nuuuuuu...............



Jom la sume-sume yg nk join.. kite masukkan link negeli kolang ek....



SOALAN

1. Dimana anda dilahirkan?
Di negeri Samudera.... lebih senang cite kat negeli Perlak

2. Dimana anda dibesarkan?
Kite di lahirkan di negeli yg di beli nama 'Negeli sembilan'.

3. Negeri pilihan anda untuk dimasukkan ke dalam senarai bloglist abgteror.
Kite suke negeli telengganu tp kite nk dok bawah negeli Pulau Pinang.

4. Ceritakan sedikit mengapa anda memilih negeri tersebut.
Sebab nanti kite nk lasmikan jambatan no 2 nk p kat Penang nun, sebb la ni depa dok gadoh pasai politik,takpa la nu, biaq haku ja yg p rasmikan nnt.. mai la nuuu....

Terbuka kepada 100 500 (atas permintaan ramai) penyertaan pertama sahaja (jika lebih akan dipertimbangkan). Anda tidak perlu mengeTAG rakan anda kerana mungkin ada dikalangan mereka yang tak suka diTAG. Sila bagi hanya link entry anda sahaja di ruangan komen. Pening kepala lau nak check satu-satu jawapan dekat comment tuh. Sekian terima kasih.

Frame

klik untuk besarkan.


F1
F2
F3
F4

F5
F6

F7

F8

F9

F10

F11

F12

F13

F14

F15

F16

F17

F18

F19

F20

F21

F22

F23

F24

F25

tq.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...