facebook

facebook

Mari beri sokongan

12.3.11

Fenomena Alam - Awan pelangi

Salam semua warga blogger...

Hari ni sambil kuar buat keje sempat lagi amik gambor ni... n3 sebelum ni berkenaan dgn gambor matahari yg dikelilingi pelangi, kali ni pule terserempak dengan awan yg berpelangi... sayang gambor ni di ambil hanye dgn menggunekan camere hp jer... yer lah mane nak tahu leh nampak pemandangan yg mcm tu...

Kalo sekarang ni kite banyak dikejutkan dengan fenomena alam terutama sekali dengan bencane gempe bumi yg terbaru telah melande negare matahari terbit iaitu Jepun. Dalam pade tu banyak lagi kejadian seumpamenye berlaku di negare2 lain di mane sebelum ni telah melande New Zealand. Kejadian bencane alam ni semakin hari berlaku tanpe kite sedari. Tu yg kite dpt tahu melalui media massa tetapi yg tidak diketahui entah berape banyak pulak...

Hari ini sy berkesempatan merakamkan gambar awan yg mengandungi pelangi. Kalo ade cam DSLR tentu cantik gambor ni. Macamane boleh berlaku kejadian seumpame ni sy pun tak tahu...

ok jom tgk gambor ni...

03:05:50


03:05:21


03:06:03

OK, ni lah pic yg sempat aku amik ptg tadi ( sabtu/12/03/11), ni bukan edit tau... ini betol2 punye... aku snap pic ni dekat area Juru, Seberang Prai... sesiape yg ade lalu di kawasan tu, perasan tak...

Dan kat bawah ni video Tsunami yg telah melanda negara Jepun, semoge negare kite terselamat dr bencane alam ini.



2 comments:

liza said...

salam..liza ingatkan pic dari internet tapi awak ambil sendiri ke .. menarik

zaidizain said...

salam...

a'a pic ni amek sendri... kebetolan lalu d situ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...