Mari beri sokongan

14.2.11

Evolusi Seorang Blogger


Internet merupakan satu media yg pesat berkembang masa kini. Tidak hairanlah pada hari ini setiap rumah pasti mempunyai talian sebagai penghubung no 1 di dunia hari ini. Melalui internet juge kite dapat mengetahui perkembangan dunia yg begitu cepat selain daripade tv.

Di dalam internet juge kite akan mendapati berbagai ragam manusia. Di dalam internet juge setiap orang menjadikan tempat untuk mengekspresikan pendapat mereka.

Salah satu care yg sememangnye popular adelah dengan berblog. Blogging telah menjadi satu medium ekspresi peribadi sejak akhir ini . Banyak blog telah muncul dan menjadi titik rujukan yang lebih baik tentang topik mereka daripada media arus perdana.

Di bawah ini merupakan Infographic yg di petik dr blog Soshable  menunjukkan anda berade di bawah aliran mane.Blogger
  
Salah satu laman sosial yg paling di minati adelah blogger. So mari kite tgk sikit sejarah awal blogger ni yg dicipta oleh Pyra Labs.

Blogger dicipta oleh Pyra Labs dan dilancarkan pada tarikh 23 Ogos 1999. Ianya adalah salah satu Blog paling awal dipopularkan. Dan dari mase ke semase beliau telah meninggkatkan format blog dalam usahe untuk membantu mempopularkan laman tersebut.
 
Berikut ini adalah rekaan itu kemudian ..


Blogger.com - 1999

Blogger.com - 2000

Kemudian, Blogger mulai menjadi hak kepentingan yg dimiliki oleh Google Inc pada tahun 2003 dan menukar rekabentuknya pada tahun 2004 dan juga menambah beberapa ciri-ciri tambahan seperti upload gambar (melalui Picasa), komen, drag dan drop widget, laman arkib individu untuk posting, dll

Blogger.com sejak 2004 hingga sekarang.... 


 Sehingga kini ade juge negare yg tidak diluluskan kemasukkan blogger ini. Hanya dua negara yang telah disekat iaitu, Turki dan Pakistan. Alasan untuk hal ini sehingge kini belum pernah dijelaskan.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...