facebook

facebook

Mari beri sokongan

18.12.10

Poster Edit Contest

Assalamualaikum dan Salam sejahtera buat semua....

Semoga semua sehat hendaknya di samping kita berblogging tidak kira di mana kita berada sekalipun, kita ambillah sedikit manafaat. Manalah tahu kot mungkin berguna suatu masa nanti kann...

Oklah kali ni sy nk join pula contest dari Blog Hakim Zailan iaitu 'Poster Edit Contest'. Di dalam contest ini pula beliau meminta agar di buatkan satu entry berkenaan tajuk 'Poster Edit Contest' dan macam biasalah, kenelah linkkan entry tersebut ke blog beliau. (skema ker bahasa aku ni)

Jadi, macam biasalah aku pun buatlah entry yg korang tgh dok baca ni atau terpandang sambil-sambil blogwalking tuuu....

Pertama sekali dia soh letak gambar ni dan buatlah link ke blog dia supaya senang dia nak alert kalo di lain masa dia ada nak buat contest lagik.

Lepas tu dia soh cari mana2 poster filem,xkisah filem apa pun,pastu dia nak kita buat super impose atau edit poster tu..xpun kita boleh menggunakan kreativiti kita untuk reka poster sendiri xpe gak,digalakkan.yang penting ade watak kite dalam tu.. pehtu letakkanlah hasil karya yg telah kita hasilkan.

Dan tiada paksaan utk jd follower dia tetapi kalo follow, dia akan follow kita balik. Poster tu simple2 pon bole..xperlu nak nampak real sgt..yang penting ada usaha katanye..

pastu,bole la tag 3 atau lebih kawan2 blogger yang lain..kita memeriahkan lagi contest pertama dia yang berhadiah lumayan ni..make sure dorang tau,kalo x,siap korg..hoho 

bila da siap sumenye,korang tinggal link kat ruangan komen..supaya aku tau tmpat yang wajib dijengah..

ok,kita bincang pasal hadiah lak,hehe..
hakimzailan mencari seorang pemenang utama,kedua,ketiga dan 3 saguhati.nilai hadiah utama tak kurang 30 hengget.maknanya bole lebih la kan.
jangan risau,bajet dah disediakan,..
xcaye klik sini..hoho.
TARIKH TUTUP:3 JANUARI 2011*
*SEBARANG PERUBAHAN TERTAKLUK PADA BILANGAN PENYERTAAN
 
-Petikan Kata-kata dr saudara Hakim Zailan. 
 
Ok, skang ni aku letakkan poster yg telah aku hasilkan di bawah ni. Movie ni tak keluar lagi dalam panggung, nanti dah menang hadiah dr saudara HAkim Zailan, bley la aku terbitkan filem ni tak lama lagi ek...
 
Tajuk: 'Keris Si Guntang', Tayangan 1-1-11.

ok, selepas suda dimasukkan hasil karya ni sy keneler tag pula 3 orang. Jadi arini sy tag-kan nama dr shout-box sy pada 18/12. Naseb la korang ek...

ok, ni nama dan link blog mereka yg telah sy tag-kan.

Sedikit penerangan tentang poster yg telah sy hasilkan. Sy gunekan software photoshop CS3, sy lakukan cara mudah iaitu teknik tindih-menindih, lepas tu byk main dgn 'opacity'. adalah sikit effect digunakan, cthnye, Filter 'wind', Blending Options, blend mode dan ada juga sentuhan 'brush' yg terpilih. ok lah semoga saudara Hakim dptlah menilainye.

 last skali, jom ler reramai kite join contest ni dan sy sedia bertukar-tukar fikiran kalo korang ade ape-ape nk tanye, tak ler pandai mane pun just sharing jer.... yg penting kite try n asahkan bakat yg kite ade ,k. Gud luck Allz...

4 comments:

~hAKim ZaiLAn~ said...

fuh!efek kilat terbaik nih..
bole wat sifu nih..huhu..
trimas join!

zaidi zaim said...

mekaceh hakim zailan... belum tahap nk jadi sifu lagik tp kalo nk ajorkan skit-skit tu tader hal...

chuu said...

fuhh., mencabar ni uit.,
xpe2., i'll cek it out hakhak :D

HadifaR_LoVe said...

lawa ooo...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...