facebook

facebook

Mari beri sokongan

17.12.10

ADI SUPERHERO "Edit Photo Contest"

Salam Sejahtera Buat Semua....

'Specially' tajuk entry kali ini ditujukan khusus buat Blog QasehDaliaAdilia dan Am nya utk semua juga yg melawati blog ini. Dalam usaha memantapkan lagi kreativiti kita untuk menceburi sesuatu yg kita minati, ingin juga sy berkongsi bersama anda di luar sana utk kita sama-sama mempelajari teknik Photoshop.

Jadi saya juga tidak ketinggalan untuk menyertai contest yg dianjurkan oleh Blog QasehDaliaAdilia. Bagus juga usaha beliau lakukan, bukanlah terlalu taksub untuk mengejar hadiahnya, tetapi sekadar untuk meluaskan kreativiti kita dan meneruskan cabaran. Untuk rujukan kepada contest tersebut boleh anda klik di sini (direct link).

 

Di sini sy pertaruhkan gambar ini (Anak Buah) , budak ni memang buas betui. 2 beradek, tak terjaga di buatnye, kalo meragam... fuhhhhh..... tuhan saje yg tahu. tp hepi ngan dorang ni.

Aiman sebelum edit


Aiman selepas edit

OK, harap Cik Qaseh berpuas hati dengan gambar yg di paparkan,k. Gambar ini sy edit dengan menggunakan software photoshop. Dalam kes ini beberapa ciri telah digunakan dan sebagai contohnya, sy menggunakan 'tool' "magic wand tool" , "brush" dan "pen tool". Kemudian sy juga bermain dengan effect dengan menggunakan 'Filter' "render" "clouds" dan juga "lens flare". Di samping itu juga turut menggunakan sentuhan "color dodge" untuk menambahkan kilauan pada latar belakang.

Dan akhir sekali di atas permintaan Blog QasehDilaAdilia di mana sy kene 'tag'-kan sekurang-kurangnya 4 orang, so di bawah ini nama yg telah sy tag-kan. Bertuahlah anda yer yg telah di-tag-kan... heheh.


Dan terakhir yg lagi sekali, heheh... ni gambar anak buah sy yg cumil... rindu kat dorang, huahahha.... dan byk lagi gambar dorang kat blog mama dorang di sini.

Budak Baik.

Ada lagi yg terakhir kali.... Jom la join contest tu reramai....

Ada lagi yg terakhir... berapa banyak kali akhir daaaaa.....

5 comments:

~hAKim ZaiLAn~ said...

pergh...mantop nih kalo masuk contest aku..

elnino moona said...

wah!.. terer ek edit gambar..
santek..:)

princess hanna said...

canteknye dia edit...kreatif~

Qaseh dalia adelia said...

salam singgah..tq juin n gud luck ye..nape ayat2 di atas skema sgt haha joke ! tq ye n gud luck

zaidi zaim said...

hihihi... thx allz bg komen semangat...

sy dah join contest Hakim Zailan... bley tgk ruangan contests sy....

terer tu tidak la, sy pun maseh belajor lagik dan memang minat pd sesuatu yg punyai kreativiti... elnino dan princess hanna...

Qaseh dalia... hihihi... skema skit ek ayat tu.... hihihi.... saje nk bg mudah faham ape yg nk d sampaikan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...