Mari beri sokongan

16.12.10

Cover eBook

Salam buat semua pengunjung blog ini. Entry pada kali menyiarkan pula mengenai sesuatu yg menjadi kegilaan ramai orang pada masa kini. Iaitu eBook.

Jikalau hari ini, kita bercerita mengenai satu perniagaan internet, semakin ramai yang akan tertarik. Jadi untuk menceburi perniagaan internet bukanlah sesuatu yg boleh dibuat sambil lewe malah ianya juga memerlukan tahap keseriusan dalam mencari cara yg terbaik untuk mengaturkan strategi.

Perniagaan internet ini terbahagi kepada 3 iaitu:
* Jualan produk fizikal online seperti kereta, basikal, rumah atau menjual produk di internet seperti telefon bimbit, buku, binatang kesayangan, seni atau menjual barang secara online.
  
  * Menjual produk dimuat turun online seperti ebooks, software, muzik, imej atau permainan.
 
     * Menjual perkhidmatan dalam talian seperti agen tiket, agen real estate, mobil agen insurans atau agen kad kredit.

Untuk membina perniagaan internet online - menjual produk secara online dan membuat wang nyata anda di internet, anda perlu mengikuti beberapa langkah. Tapi kenapa harus saya membina perniagaan internet online, menjual produk secara online dan membuat wang di internet?

1. Menjual produk di internet dari rumah.
2. Kebebasan
Waktu
3.
Anda jadi bos sendiri
4. Menjual produk online
potensi pendapatan adalah hampir tak terbatas.

Jadi banyaklah lagi cara-cara atau strategi yg perlu dipelajari berkenaan perniagaan secara online ini dan anda sendiri perlu bertanyakan kepada mereka yg telah berjaya dan juga membuat kajian sebelum memulakan perniagaan ini sebagai langkah permulaan untutk terus berjaya.

OK, jadi di sini sy ingin berkongsikan sedikit perkara tentang perniagaan di internet ini dan di bawah ini ada beberapa file untuk anda di mana mungkin ianya berguna suatu masa nanti.


eBook

ebook adalah sebuah buku elektronik atau versi elektronik dari buku cetak. Anda boleh mendownload ebook tersebut dan membacanya pada setiap skrin komputer. ebook ini juga dikenali sebagai produk elektronik, produk digital, produk berwujud atau produk muaturun. Menjual ebooks muaturun atau ebooks jauh lebih mudah untuk mengawal dan produk terbaik yang boleh anda jual di internet. Jika anda menjual ebook online, anda tidak perlu ruang simpanan fizikal untuk produk anda dan anda juga tidak perlu untuk berkemas produk kepada pelanggan anda seperti menjual produk fizikal secara online. Pelanggan anda boleh men-download-kan produk anda setelah mereka membuat bayaran. Gunakan PayPal atau Google Checkout untuk menerima bayaran di website anda. Ini adalah cara terpantas dan paling selamat untuk menerima kad kredit atau kad debit pembayaran online. 

Di bawah ini adalah beberapa file untuk anda mencipta cover untuk eBook anda. Tetapi pastikan anda mempunyai 'Photoshop' sebagai alat pembuka kepada file tersebut.

 
Template 1
Klik Sini untuk download .psd file template 1.

Template 2
Klik sini  untuk dapatkan .psd file Template 2.

Template 3
Klik sini untuk dapatkan Template di atas.

Template 4

Klik sini untuk dapatkan template di atas.


Template 5
Klik sini untuk dapatkan template di atas.

Template 6

Klik sini untuk template di atas.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...