facebook

facebook

Mari beri sokongan

28.11.10

Santai

Selamat berjumpa kembali, setelah sekian lama tidak meng-update-kan blog ini maka hari ini terpanggil pula blog ini utk di-update-kan.... hihihihi....


Begitulah setelah sibuk menjalankan kerja harian, di kesempatan ini, aku jugak kene pergi berehat melapangkan fikiran yg semakin berserabut ni....

Jadi apa lagi, pergi bercuti dan bersantailah sekejap di Pulau Mutiara ni... Jom.. kite tgk2 tpt yg aku berkesempatan merakamkan foto utk tatapan kite bersame... k.

Firstly aku check-in di sebuah Hotel bersama orang tersayang aku ni... hihihi... Hotel ni berhadapan dgn Hotel yg empat batang terpacak ni ( sape bese p jalan Png, mesti taukan hotel tu ). Ok gak la Servis d Hotel ni, pemandangannye pun menarik bangat....




Ni la Room yg aku duduk dan berkebetulan pulak no biliknye same dgn tarikh lahir aku.. wah! surprise pulak rasenye...


Dari atas teruja jugak aku tgk laut ni, tak sabor rasenye ni terojon mandi laut....

 

Bile dah ade kat bawah di tepi pantai ni... fuh! nyaman sungguh dgn angin sepoi2 tak paham bahase... pagi tu sejuk btol. maklum ler. malam asik hujan jer kat sini tetapi satu yg bestnye mandi laut ni, air dia tak terase sejuk tp bile dah berenti mandi, baru ler terase sejuknye siap dgn lapor sekali....



Semakin tak sabor rasenye nak mandi.. tp rilek dulu... tgk orang keliling tader pulak yg mandi kat laut ni, ntahlah sunyi pulak rasenye....


Sebelum nak mandi memang dari tadi aku dok ghalit amik gambor jer... cantik pulak rasenye.... cube korang tgk betul2 kat buih tu... macam ade tulisan.. perasan tak.... (hihihi.. aku acah ajer tu, tader tulih ape pun)

tp.. macam ade sesuatu pulak...
 

Tibelah masenye utk aku melepaskan gian aku setelah lame tak mandi laut ni.... huahuahua...

waktu ptg aku tak lepaskan peluang nak makan pasembor yg sememangnye top di Pulau Mutiara ni... tpt ni terletak di Gurney Drive....

Sedap pasembor ni, korang tak terliur ker.. hihihi.. tp hati2 tau carik kedai, silap tpt kene sembelih ler hargenye pehtu pasembornye kureng enak....

Malam menjelme aku pergi lepak jap kat 'Hard Rock' dkt Batu Feringghi, layannnnnnn......
 'welcome my friends'....




Malam semakin larut, lepak jap kat Padang Kota amik angin malam....


Balik malam aku naik Feri jer, dah lame tak nek feri ni.....

 Ok! sebenornye byk lagi tpt yg aku pegi, 2 mlm tidoq Hotel... waktu siang di sebabkan cuace pun tak mengijinkan utk bersiar-siar kami wat keputusan utk tgk wayang jer... 2 hari berturut-turut tgk wayang, 1st cite Harry Potter... ermmm... menarik citenye bagi yg mengikuti cite ni dari mule dan kalo tak pernah tgk pun maseh boleh lagi layan citenye tp bersambung la pulak... ape pun citenye pasti menarik.... kemudian hari berikutnye kami tgk pulak cite yg dilakonkan oleh Russel Crowe, tajuk dia 'The Next 3 Days', cite ni pun agak menarik dan byk wat suspen, bukan takut tp citenye agak tersentuh di mane kisahnye mengenai seorang isteri yg telah disumbatkan ke dalam penjare akibat didapati bersalah kerane membunuh tetapi sebenarnye bkn dia yg bunuh. Akibat dari dipenjarekan make si suami (Russel Crowe) berusahe utk mengeluarkan isterinye itu sehinggelah tiade lagi saluran yg betul hinggekan beliau mengambil keputusan utk melarikan isterinye itu dari penjare.

Disinilah babak2 suspen mule bermain perasaan penonton... kalo nak tahu lebih lanjut, tgk ler citenye.... aku nk tgu cite 'Narnia' pulak nanti... tgk gazet macam best jer....

oklah semua yg sudi melayari blog aku, jumpe lagi d lain mase... k... hepi blogwalking semuaaa....

Ape lagi.... balik kampung semule daaaa......

1 comment:

zarina said...

penang memang best..baru je melawat masa ramadan yang lalu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...