Mari beri sokongan

5.6.10

Tukarkan gambar kepada Watercolor PaintingMembuat gambar anda seperti nampak watercolor painting merupakan perkara yang mudah dan anda dapat lakukannya hanya dalam beberapa minit sahaja.

ok kita mulakan sekarang dan jangan lupa set-kan masa anda.

Pertama sekali bukakan gambar anda yang hendak di-edit-kan.


Duplicate Layer ini dan pergi kepada Filter>Blur>Dry Brush dan tukarkan settings pada Brush Size : 0 , Brush Detail : 10 , Texture : 1Duplicate pula Layer ini dan pergi kepada Filter>Blur>Smart Blur dan tukarkan settings seperti berikut pula Radius : 3.0 , Threshold : 9


Kemudian pergi kepada Filter>Artistic>Sponge dengan setting pada Brush : 0 , Definition : 0 , Smoothness : 2Duplicate-kan Background Layer dan pindahkan ke atas sekali di ruangan Layer dan tukarkan Blending Mode kepada Soft Light.


Sekali lagi pergi kepada Filter>Artistic>Sponge dan setting yang sama sebelum ini.

Siap!

OK, sekarang kita akan buatkan Bingkai pada gambar ini.

Sekarang pergi kepada Image>Canvas Size dan pastikan anda 'Tick' pada kotak kosong'Relative' dan tukarkan setting pada Width : 100 pixels , Height : 120 pixels dan pastikan kotak Background ditukar kepada warna putih kemudian klik OK.

Dengan menggunakan Paint Bucket Tool(G), warnakan latar belakang gambar dengan putih.Kemudian pergi kepada Rectangular Marquee Tool bina satu kotak di dalam kotak putih seperti gambar di bawah.

Bina satu layer baru.


Sekali lagi gunakan Paint Bucket Tool atau pergi kepada Edit>Fill dengan Hitam dan gambar anda akan kelihatan seperti ini.OK, sekarang pergi kepada Select>Modify>Contract dan tukarkan kepada 4 pixels.

Sekarang tekan butang Ctrl+X.


Masih lagi dalam layer kerja ini dan sekarang pergi kepada Blending Options.


Dan ikuti settings seperti di bawah ini.
OK, beginilah hasilnya dan anda boleh mencuba beberapa Effect yang di rasakan sesuai. Selamat mencuba!
Enjoy

Zai d'sign
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...